What is Computer?

Computer Fundamental Question and Answer

1. To apply center alignment to a paragraph we can press 
A) Ctrl + S   B) Ctrl + C
  C) Ctrl + C + A   D) Ctrl + E
2. Text-styling feature of MS word is 
A) WordColor   B) WordFont   C) WordArt   D) WordFill  
3.  We can remove/hide the border of a shape by selecting? 
A) No Line   B)  No Outline  
C)  White Line   D)  No Border  
4. Which item is printed at the bottom of each page?
A)  Header   B) Foot Note
  C) Title   D) Footer
5. Where we can find The Shape options?
A.) Home   B.) Layout  
C.) Insert D.) Design
6. In ms-word F7 functional key is used for?
A.) Refreshing page
  B.) Modify the document
  C.) Spell check  
D.) None of these
7. Ctrl+P shortcut key is used for?
A.) Deleting the document
  B.) Saving the document
  C.) Printing the document
  D.) Mailing the document  
8. what is the Shortcut Key for Italic?
A.)  Ctrl + U   B.)  Ctrl + T  
C.)  Ctrl + I   D.)  Ctrl + P
9. Which of the following is an example of an image file?   
A)jpeg B)doc
C)xlxc D)exe
10.  Short cut key for underline?
A)Ctrl + A   B)Ctrl + U  
C)Ctrl + T   D)Ctrl + G
11. Which among the following is the correct extension of word files? A) xls   B)docx  
C)ppt   D)dcw  
12.Short key for replacement of a data with another?
A.) Ctrl+V B.) Ctrl+H
C.) Ctrl+N D.) Ctrl+P
13. Short cut key For Refresh?
A)F19 B) F5
C) F1 D) F2
14. Short key for Rename a file?
A.) Ctrl+I B.) Alt+K
C.) Shift+Enter D.) F2
15.We can attach pictures in MS word from
A.) Page Layout B.) Insert
C.) Review D.) Home
16.What is the first cell Address in Excel?
A.)1 B.) A1
C.) B1 D.) A
17.Function in MS-Excel must begin with__
A)An () sign   B)And = Sign
  C)A + sign   D)A > sign
18. In excel which function use to check condition are true or false?
A)SUM B)COUNT
C)IF D)AVERAGE
19.How many Rows an Excel spreadsheet Have?
A)512 B)1024576  
C)256   D)1048576
20.How many Sheets are there, by default, when We create a new Excel File?
A)1 B)3
C)5 D)10
Computer Fundamental Question and Answer 2020

Computer Fundamental Question and Answer 2020 Answers

  1. D
  2. C
  3. D
  4. D
  5. C
  6. C
  7. C
  8. C
  9. A
  10. B
  11. B
  12. B
  13. B
  14. D
  15. B
  16. B
  17. B
  18. C
  19. D
  20. B

What is Motherboard and How to chose Perfect Motherboard

Leave a Reply